en rakkniv Ger bäst resultat

En rakkniv ger den bästa närmaste rakningen du kan få. Det finns inga rakblad eller rakapparater som kan ge ett lika bra resultat som en rakkniv i en skicklig hand. Att använda en rakkniv är relativt enkelt och även om det kan kännas lite läskigt första gången man använder en så vänjer man sig snabbt och uppskattar den nära rakning som en kniv kan ge. Om du prövar en rakkniv så kommer du troligen aldrig vilja använda något annat igen om du inte måste.

Stort utbud

Att raka sig med kniv har blivit mycket mer populärt igen under senare år och utbudet av rakknivar på marknaden har ökat dramatiskt.  Tidigare kunde det vara relativt svårt att hitta en bra kniv men numera har man ett stort utbud olika rakknivar att välja mellan i olika prisklasser.  Man kan enkelt hitta allt från billiga rakknivar som kostar ett par hundralappar till lyxigare alternativ med mammut handtag.  Dessa kan ofta kosta många tusenlappar.

Det är inte bara utbudet av rakknivar som har gått upp utan det har även utbudet av shave kit, skäggoljor och olika balsam som du kan använda när du rakar dig.

På denna sida är vårt mål att guida dig genom det stora utbudet av olika rakprodukter och lär dig hur du kan raka dig som ett proffs. Enda sättet att kunna göra det är genom att använda en rakkniv. Med min hjälp hittar du bästa rakkniven för dig.

Bäst i test 2018 – hitta bästa rakkniven

Nedan kan du läsa mer om vilka rakknivar som är bäst i test 2018.  Vi korar varje år vinnare i tre olika kategorier,  Bäst i test, Bäst i test budget och bäst i test lyx.  I bäst i test lyx så beaktar vi inte pris i vår bedömning utan utser den bästa rakkniven oavsett pris.  Den allmänna bäst i test titeln går till den rakkniv som ger bäst värde för sitt pris.  För att vinna detta pris måste en rakkniv hålla en mycket bra kvalitet men får inte vara onödigt dyrt. Bäst i Test är den rakkniv som är det bästa valet för de allra flesta.  Bäst i test budget är ett bra val om du vill pröva att raka dig med rakkniv men inte har råd att lägga mer än ett par hundralappar på en kniv.  Denna rakkniv kommer inte vara lika bra som den som vinner bäst i test men den kan ändå vara ett bra alternativ.  Kniven som vinner bäst i test lyx är det bästa valet för den som har använt rakkniv ett tag och som vill ha den bästa möjliga rakkniven även om den kostar lite mer.

BÄST I TEST
BÄST I TEST BUDGET
BÄST I TEST LYX
Giesen & Forsthoff Cut Throat Giesen & Forsthoff Cut Throat rakkniv
Giesen & Forsthoff Cut Throat i svart plast Giesen & Forsthoff Cut Throat rakkniv
Dovo Cut-Throat i äkta Mammut Dovo Cut-Throat i äkta Mammut rakkniv
Köp rakkniven här
Köp rakkniven här
Köp rakkniven här

Det finns dock även en mycket lång rad andra bra rakknivar på marknaden och jag rekommenderar att du alltid besöker GENTS och andra pålitliga online försäljare innan du väljer vilken rakkniv du skall köpa. Välja en som ger en bra nära rakning och som har ett utseende som du gillar.  Det känns alltid roligare att raka sig med en kniv som man tycker om.  I många fall finns samma hyvel med en rad olika handtag som man kan välja mellan så att man får samma högkvalitativa blad oavsett vilket utseende man vill ha.

Jag rekommenderat normalt att man undviker rakknivar med handtag i plast. Om man har råd att köpa en lite dyrare kniv med ett handtag i trä eller stål så är det värt att göra det. Trä och stålhand tag ger dig ett bättre grepp om kniven och ger därför en närmare bättre rakning.  Det minskar även risken för att man skall skära sig själv.  Man kan få bra resultat med plasthandtag men knivar med trä eller stålhandtag är lättare att använda.

Billigt alternativ

Rakknivar kan verkar dyra men de är ett mycket billigt alternativ som kan spara dig många tusenlappar över åren. Vanliga rakhyvlar är relativt dyra och du måste regelbundet köpa nya.  Detta är inte fallet med en rakknivar. En rakkniv är en engångskostnad och det tar vanligtvis inte särskilt lång tid innan du har tjänat in dina pengar igenom eftersom du inte längre behöver köpa rakhyvlar.

Håller för evigt

Om du köper en rakkniv och tar bra hand om den så kommer den att hålla livet ut.  Faktum är att en välskött rakkniv håller i flera generationer.  Det är därför värt att köpa en högkvalitativ rakkniv som du kan använda resten av livet när du köper en rakkniv.  Om du räknar ut hur mycket du lägger på rakhyvlar varje år så kommer du snart inse att ett par tusenlappar för en bra rakkniv är ett fynd om man jämför med hur mycket pengar du kommer spara.

Inte bara för män

Nästan alla som köper rakknivar är män.  Detta är synd eftersom rakknivar kan vara ett mycket bra alternativ även för kvinnor som vill ta bort kroppsbehåring.  En rakkniv kan spara mycket pengar gentemot att köpa lady shavers och andra hårborttagningsprodukter för kvinnor.  De ger också mycket bättre kontroll än vad andra produkter get dig.  Alla kvinnor borde pröva en rakkniv och upptäcka det fördelar som de kan erbjuda.